Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené Přilijeme k uvařené čočce, osolíme, přidáme mléko,
Na sádle opražíme očištěnou, nakrájenou mrkev, přidáme zelený hrášek, vykostěného a na kousky nakrájeného
Mrkev nakrouháme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Mouku rozmícháme
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na úhledné kousky. V hrnci rozehřejeme kousek másla, vložíme
Fazole namočíme do studené vody a necháme je přes noc. Pak přidáme bobkový list a pepř a vaříme doměkka
Dršťky zalijeme vodou a uvaříme je doměkka, poté je nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji opečeme
Omyté dršťky uvaříme doměkka, necháme je vychladnout a pak je nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme
Kapustu omyjeme, necháme okapat, rozebereme na listy, které nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené
Z kapusty vyřízneme košťál a listy nakrájíme na širší nudličky. Nakrájenou kapustu dáme do hrnce, podlijeme
Očištěné drobky umyjeme, zalijeme vodou a vaříme. Později přidáme zeleninu, sůl a koření. Ze sádla a
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme nakrájené houby a petržel