10.9K čtenářů Přidat komentář

Velké bílé fazole na italský způsob

1 h 20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole propláchneme a namočíme je do studené vody na několik hodin.
  2. Ideální je namočit je ráno a večer uvařit, případně obráceně.
  3. Nabobtnalé fazole uvaříme ve stejné vodě doměkka, vodu osolíme a měkké fazole scedíme.
  4. Lístky šalvěje jemně nasekáme, česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme do misky k šalvěji, osolíme, promícháme s olejem a nakonec vmícháme uvařené fazole a důkladně promícháme.
  5. Podáváme s polentou.
  • 250 g fazole (bílé, velké)
  • 10 lístek šalvěje
  • 3 stroužek česnek
  • 2 lžíce olivový olej
  • sůl
  • pepř

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.