★★ 8.1K čtenářů Přidat komentář

Fazole v bílé omáčce

1 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Předem namočené fazole (nejlépe přes noc) propláchneme a zalité vodou je zhruba dvě hodiny vaříme.
  2. Nesolíme hned, ale až ke konci vaření přidáme špetku soli a cukru.
  3. Cibuli se slaninou osmahneme na oleji dorůžova, přidáme mouku a mícháním na ohni připravíme světlou jíšku.
  4. Vložíme fazole a vše povaříme.
  5. Dochutíme solí, octem a karamelem.
  6. Karamel připravíme z cukru na pánvi, ke kterému přidáme 3 lžíce vody a mícháme na mírném ohni až se cukr rozpustí a získá hnědou barvu.
  • 400 g fazole (bílé, velké)
  • 3 lžíce olej
  • 1 ks cibule
  • 30 g mouka (hladká)
  • 1/2 lžíce ocet (vinný)
  • 10 g cukr (na karamel)
  • kousek slanina