12 čtenářů Přidat komentář

Hummus ze suché cizrny

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Propláchnutou cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin do studené vody.
  2. Poté ji dáme vařit alespoň na hodinu, dokud cizrna nezměkne. Uvařeno cizrnu scedíme.
  3. Vodu můžeme použít např. na polévku. Cizrnu necháme trošku vychladnout.
  4. Přidáme k ní lžíci sezamu a česnek a mixujeme. Postupně přilejeme část oleje, citronovou šťávu.
  5. Mixujeme, dokud nám nevznikne hladká konzistence.
  6. Pokud je hummus moc hustý, můžeme ho zředit vodou, ve které se vařila cizrna.
  7. Podáváme s pita chlebem, zakápnuté olejem a posypané sezamem a nasekanou petrželkou.
  • 150 g suchá cizrna
  • 2 stroužek česnek
  • 30 ml olej (sezamový)
  • 2 lžíce sezam
  • pepř (bílý)
  • sůl
  • petrželka (nasekaná)