Prémiový obsah
★★★
5.9K čtenářů
Z mouky, mléka, másla, soli a ovesných vloček vytvoříme těsto, které vmáčkneme do formy a dáme předpéct.
1 h 40 m
Kuchař Berda
Mléko ani polévka nevyteče při vaření z hrnce, potřeme-li okraj tukem.
Fazolky namočíme přes noc do vody. Druhý den přidáme bobkový list a fazolky uvaříme doměkka. Maso vaříme
Fazole namočíme přes noc do studené vody a uvaříme. Osmahneme cibuli, nakrájenou klobásu, zahustíme moukou
Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, zasypeme paprikou a kmínem a zamícháme.
Fazole si přes noc namočíme, druhý den uvaříme doměkka. Dáme je do mísy spolu s brambory a kořením, rozmixujeme
Fazole z plechovky scedíme, několik si jich odložíme na zdobení. Zbylé fazole vložíme do misky se všemi
Očištěnou fazolku nakrájíme, podlijeme vroucí vodou a posolíme. Přidáme máslo a přikryté dusíme. Podle
Fazuľu preberieme, umyjeme, necháme nabobtnať do druhého dňa. Dáme variť, vhodíme bobkový list. Ku koncu
Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na hranolky narezanú mrkvu a zemiaky a opražíme
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, mírně podlijeme Když je mrkev téměř měkká, přidáme přebrané, oprané
Mrkev očistíme, nakrájíme ji na kolečka a společně Při podávání mrkev pokapeme máslem a posypeme nasekanou