385 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Poté nasypeme 2 hrsti do polévky a povaříme cca 3 minuty Polévku odděláme z plotny a přidáme nasekanou petrželku
Zeleninu oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě kterou poté přelijeme studenou vodou a přidáme do polévky
Přidáme sladké brambory a konzervované rajčata a bez Nakonec přidáme šťávu z limeta hotovou polévku rozléváme
Vaříme dokud není fazole a brambory měkké. Nalejeme do polévky a provaříme.
Polévku podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem.
Později přidáme očištěnou pokrájenou zeleninu.
Všechnu zeleninu důkladně oloupeme, umyjeme a nakrájíme Maso z vývaru obereme a přidáme do polévky.
Přidáme mraženou zeleninu pod svíčkovou a orestujeme másla a mouky uděláme světlou jíšku a zahustíme jí polévku
Nechte zvolna vařit 15 minut, ponorným mixérem pak polévku