38 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Poté nasypeme 2 hrsti do polévky a povaříme cca 3 minuty Polévku odděláme z plotny a přidáme nasekanou petrželku
Zeleninu oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě kterou poté přelijeme studenou vodou a přidáme do polévky
Vaříme dokud není fazole a brambory měkké. Nalejeme do polévky a provaříme.
Přidáme sladké brambory a konzervované rajčata a bez Nakonec přidáme šťávu z limeta hotovou polévku rozléváme
Polévku podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem.
Později přidáme očištěnou pokrájenou zeleninu.
Všechnu zeleninu důkladně oloupeme, umyjeme a nakrájíme Maso z vývaru obereme a přidáme do polévky.
Přidáme mraženou zeleninu pod svíčkovou a orestujeme másla a mouky uděláme světlou jíšku a zahustíme jí polévku
Nechte zvolna vařit 15 minut, ponorným mixérem pak polévku