Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, mleté maso a nakonec přidáme nakrájenou papriku na
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho opečeme na tuku. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a slaninu.
Polévku ochutíme podle vlastní chuti a přidáme citronovou Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.
Mladé fazolové lusky očistíme, opereme a nakrájíme Teprve když jsou měkké, polévku přikyselíme a zahustíme
Poté zahustíme moukou s troškou vody a přidáme do polévky Salám nakrájíme, opečeme a dáme do talířů s polévkou
Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka, vývar si ponecháme. Zeleninu oloupeme, nastrouháme a na oleji
poté vyndáme a nastrouháme zeleninu a vrátíme do polévky Zalijeme trochou studené vody a přidáme do polévky,
Poté nasypeme 2 hrsti do polévky a povaříme cca 3 minuty Polévku odděláme z plotny a přidáme nasekanou petrželku