6.9K čtenářů Přidat komentář

Fazole s kroupami

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do vody a potom je uvaříme.
  2. Kroupy uvaříme zvlášť, se lžičkou sádla.
  3. Slaninu nakrájíme na kostky, osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli, ještě osmažíme a smícháme s hotovými slitými fazolemi.
  4. Pak přidáme kroupy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
  • fazole
  • kroupy
  • sádlo
  • slanina (uzená)
  • cibule
  • mletý pepř
  • sůl

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.