Prémiový obsah
★★★
11.9K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Kroupy propláchněte na cedníku, dejte do kastrůlku , zalijte vodou asi dva centimetry nad kroupy a nechte
Kroupy doměkka uvaříme, zeleninu nakrájíme a podusíme V zapékací míse smícháme zeleninu, kroupy, olivový
Kroupy uvaříme zvlášť, se lžičkou sádla. Pak přidáme kroupy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme
Namočený hrách uvaříme, zvlášť vaříme kroupy s troškou Vše potom promícháme s procezeným hrachem a kroupami
Kroupy nasypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobkem vody Maso obereme ze žeber a spolu s kroupami a vařenými
Kroupy uvaříme podle návodu na obale. Podáváme s kroupami přelité omáčkou.
Přisypeme kroupy, přilijeme vývar a víno. Vaříme, dokud kroupy nejsou měkké.
Den předem smícháme hrst krup, hrst fazolí, hrst čočky a hrst loupaného hrachu, tuto směs dáme do mísy
Jakmile se tekutina zredukuje, zalijte kroupy další Jakmile budou kroupy takřka hotové, vmíchejte do nich
Pak přilijeme vývar, popř. vodu z hub, oprané kroupy , osolíme a vaříme tak dlouho než kroupy změknou.