Prémiový obsah
★★★
11.7K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Kroupy propláchněte na cedníku, dejte do kastrůlku , zalijte vodou asi dva centimetry nad kroupy a nechte
Kroupy doměkka uvaříme, zeleninu nakrájíme a podusíme V zapékací míse smícháme zeleninu, kroupy, olivový
Kroupy uvaříme zvlášť, se lžičkou sádla. Pak přidáme kroupy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme
Namočený hrách uvaříme, zvlášť vaříme kroupy s troškou Vše potom promícháme s procezeným hrachem a kroupami
Kroupy nasypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobkem vody Maso obereme ze žeber a spolu s kroupami a vařenými
Kroupy uvaříme podle návodu na obale. Podáváme s kroupami přelité omáčkou.
Přisypeme kroupy, přilijeme vývar a víno. Vaříme, dokud kroupy nejsou měkké.
Hrách uvaříme s kouskem uzené slaniny doměkka. mouku a připravíme světlou jísku, kterou s uvařenými kroupami
Kroupy uvaříme v hrnci doměkka, přebytečnou vodu slijeme , kroupy smícháme s malou konzervou tuňáka, přidáme