Prémiový obsah
★★★
11.9K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Kroupy propláchněte na cedníku, dejte do kastrůlku , zalijte vodou asi dva centimetry nad kroupy a nechte
Kroupy doměkka uvaříme, zeleninu nakrájíme a podusíme V zapékací míse smícháme zeleninu, kroupy, olivový
Kroupy uvaříme zvlášť, se lžičkou sádla. Pak přidáme kroupy, opepříme, osolíme a důkladně promícháme
Namočený hrách uvaříme, zvlášť vaříme kroupy s troškou Vše potom promícháme s procezeným hrachem a kroupami
Kroupy nasypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobkem vody Maso obereme ze žeber a spolu s kroupami a vařenými
Mezitím uvařte podle návodu kroupy. Přidejte prolisované zbylé stroužky česneku, uvařené kroupy
Jakmile se tekutina zredukuje, zalijte kroupy další Jakmile budou kroupy takřka hotové, vmíchejte do nich
Den předem smícháme hrst krup, hrst fazolí, hrst čočky a hrst loupaného hrachu, tuto směs dáme do mísy
Kroupy uvaříme podle návodu na obale. Podáváme s kroupami přelité omáčkou.
Přisypeme kroupy, přilijeme vývar a víno. Vaříme, dokud kroupy nejsou měkké.