10.7K čtenářů Přidat komentář

Fazole na kari

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole propláchneme, necháme ve studené vodě několik hodin namočené a pak v této vodě uvaříme doměkka.
  2. Na rozpáleném oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek a nasekaný česnek, zaprášíme kari kořením a promícháme.
  3. Přidáme mraženou zeleninu s trochou vody a na mírném ohni podusíme.
  4. Vmícháme vařené fazole a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody.
  5. Necháme přejít varem a dochutíme solí.
  • fazole
  • pórek
  • zelenina (mražená směs)
  • olej
  • solamyl
  • česnek
  • kari
  • sůl

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.