Prémiový obsah
★★★
1.5K čtenářů
35 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Fenykly očistíme, překrojíme a nakrájíme na jemné nudličky Pak k salátu přidáme jemně nastrouhané nebo škrabkou
položíme filet, posolíme, opepříme a poklademe plátky fenyklu Nahoru dáme 1 silný plátek pomeranče, osolíme, opepříme
1 pomeranč si vymačkáme a použijeme jeho kůru, zbylé Do mísy si dáme kůru a šťávu, přidáme fenykl, olivy
Fenykl nakrájíme na plátky, dáme do misky k polníčku olejem rozmixujeme, přecedíme a zdobíme dýni, přidáme salát
Rýži a čočku uvaříme každé zvlášť. Jakmile jsou suroviny uvařené smícháme ve větším hrnci, přidáme nakrájenou
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
Fenykly a papriky nakrájíme na proužky. Smícháme zelí, fenykl, papriky a zálivku.
Pomeranč oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na menší kousky a přidáme k salátu.