1.2K čtenářů Přidat komentář

Čočkový salát s fenyklem a pomerančem

35 m

Avatar of janapozarova

janapozarova

@janapozarova

Postup receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme čočku a vaříme, dokud není měkká.
  2. Pomeranče rozkrájíme na dílky, z fenyklu vyřízneme tuhé jádro a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Smícháme si ocet, šalotku nadrobno, zázvor a olej, v míse potom čočku, fenykl a pomerančovou šťávu, přelijeme zálivkou a promícháme.
  4. Podáváme s vejcem a opečenou bagetkou.
  • 1 l vývar
  • 1 hrnek čočka
  • 2 ks pomeranč
  • 2 lžíce vinný ocet
  • 1 lžíce šalotka
  • 1 lžička zázvor (čerstvý, nastrouhaný)
  • 4 lžíce olej (olivový)
  • 1 ks fenykl
  • sůl
  • pepř

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.