5 čtenářů Přidat komentář

Cizrnový humus s česnekem

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu, přidejte sezamovou pastu tahini a rozmixujte.
  2. Postupně při tom přilévejte olej; trochu si však ponechte stranou na zakápnutí.
  3. Na závěr přidejte kořenicí přísady a krátce prošlehejte, aby se vše spojilo do hladké pasty.
  4. Hummus můžete podávat ihned, chutná za tepla i studena.
  5. Pokud vám nějaký zbude (v chladu vydrží i několik dnů), zakápněte ho olejem, aby pasta neosychala.
  6. Podávejte jako pomazánku na chléb nebo jiné pečivo, s drobným slaným pečivem, případně s chipsy jako dip.
  7. S hummusem samozřejmě skvěle ladí i chlebové placky.
  • 250 g cizrna (vařené nebo konzervované, scezené)
  • 1 lžíce sezamová pasta (tahini)
  • 3 lžíce olej (olivový)
  • 2 stroužek česnek (nebo více, chcete-li)
  • petrželka (sekaná zelená)
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • mletá paprika (nebo chilli na dochucení)

Loupání rajčat

Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.