Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přebrané a opláchnuté fazole dáme na několik hodin se solí, kečup, pokrájenou okurku, vařené okapané fazole
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole
Na korpus rozdrtíme sušenky, smícháme s máslem a mandlemi. Směs namačkáme do máslem vymazané formy. Odložíme
Ja najprv pripravim suchu bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole
Pak přidáme párky a dusíme 2 minuty. Přidáme pečené fazole, rajský protlak, vývar nebo jablečné
oloupeme a nakrájíme na plátky, na pánvi si opečeme párky rozprostřeme do formy, zalijeme vejci, nahoru položíme párky