Prémiový obsah
★★★
9.5K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a necháme ji vyškvařit a opražit za občasného promíchání
Připravíme si housky tak, že je podélně rozkrojíme. Dále si připravíme do misky směs. Nakrájíme najemno
Tykve oloupeme, očistíme a zbavíme středu. Pak je nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme stát,
Vykuchaného, očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme a narovnáme do vymazané zapékací
Palačinkové těsto z mléka, vajec a mouky (můžeme použít i polotovar ze sáčku) okořeníme čerstvými nasekanými
Špekáčky oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vložíme je do pekáčku vymazaného tukem a pečeme asi
Bagety rozkrojíme, potřeme kečupem a protlakem a posypeme oreganem. Obložíme salámem a nakrájenými rajčaty
Sýr nakrájíme na tenké plátky, které osolíme, prostřídáme s plátkem šunky, opepříme a obalujeme do listového
Ančovičky rozmixujeme s 1/3 másla a česnekem. Směs přemístíme do zapékací mísy. Na pánvi připravíme jíšku
Halušky si připravíme podle návodu na obalu. Halušky tvoříme přes sítko s velkými oky, přímo do vroucí