Prémiový obsah
★★★
9.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí
Ančovičky rozmixujeme s 1/3 másla a česnekem. Směs přemístíme do zapékací mísy. Na pánvi připravíme jíšku
Halušky si připravíme podle návodu na obalu. Halušky tvoříme přes sítko s velkými oky, přímo do vroucí
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a necháme ji vyškvařit a opražit za občasného promíchání
4 vejce uvaříme na tvrdo, překrojíme na půl a vybereme žloutky. Máslo promíchám, přidáme žloutky, housku
Uřízneme vršky paprik, zbavíme vnitřků, semen a vydlabeme. Sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle
Cuketu oloupeme, nakrájíme na hranolky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Poté přelijeme smetanou
Připravíme si housky tak, že je podélně rozkrojíme. Dále si připravíme do misky směs. Nakrájíme najemno
Tykve oloupeme, očistíme a zbavíme středu. Pak je nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme stát,
Vykuchaného, očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme a narovnáme do vymazané zapékací
Sýr nakrájíme na tenké plátky, které osolíme, prostřídáme s plátkem šunky, opepříme a obalujeme do listového