9.2K čtenářů Přidat komentář

Zapékaný hrách

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Hrách přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin do studené vody.
  2. Potom ho ve stejné vodě uvaříme do měkka a scedíme.
  3. Rýži propláchneme, zalijeme vývarem, přikryjeme a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
  4. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, smícháme s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí.
  5. Směs dáme do vymaštěné zapékací mísy a ve vyhřáté troubě zapečeme cca 15 minut.
  6. Ihned podáváme, jelikož zapečený hrách sám o sobě moc dobře nevypadá důkladně dozdobíme bylinkami.
  • 200 g hrách (suchý)
  • 200 g rýže
  • 400 ml vývar (zeleninový) (bujón)
  • olej
  • 1 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • majoránka
  • sůl

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.