1.3K čtenářů Přidat komentář

Hrách zapékaný se zelím

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Hrách si namočíme dopředu a poté uvaříme do husté kaše.
  2. Přidáme šťávu, zelí, sůl, pepř a nalijeme do vymazaného pekáče vysypaného strouhankou.
  3. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 500 g hrách
  • 200 ml rajčatová šťáva
  • 500 g zelí (bílé, kysané)
  • 100 g sýr eidam
  • 40 g strouhanka
  • 1 lžíce olej
  • pepř
  • sůl

Skvrny od trávy

Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.

Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.

Potřeme jím látku, necháme působit.

Pak je teprve vypereme.