Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Hrách přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin Ihned podáváme, jelikož zapečený hrách sám o sobě moc
pohanky, na ni naklademe klobásy, zeleninu a půl kila zelí Potom opět pohanku a opět zelí.
Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl
nakrájenou klobásou, sůl, koření a syrové kyselé zelí
Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí
Halušky si připravíme podle návodu na obalu. Halušky tvoříme přes sítko s velkými oky, přímo do vroucí
Ančovičky rozmixujeme s 1/3 másla a česnekem. Směs přemístíme do zapékací mísy. Na pánvi připravíme jíšku
Uřízneme vršky paprik, zbavíme vnitřků, semen a vydlabeme. Sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle
Cuketu oloupeme, nakrájíme na hranolky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Poté přelijeme smetanou
4 vejce uvaříme na tvrdo, překrojíme na půl a vybereme žloutky. Máslo promíchám, přidáme žloutky, housku
Připravíme si housky tak, že je podélně rozkrojíme. Dále si připravíme do misky směs. Nakrájíme najemno