1.8K čtenářů Přidat komentář

Pikantní zelené fazole

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Fazolky povaříme ve slané vodě dokřupava, scedíme a odložíme, rajčata spaříme a oloupeme.
  2. Nakrájíme na menší, na oleji orestujeme česnek papričku a rajčata, osolíme a přivedeme k varu.
  3. Poté přidáme zpět fazole, vaříme, dokud nezhoustnou a podáváme s chlebem, samotné či jako přílohu k masu.
  • 1 kg zelené fazolové lusky
  • 500 g rajčata
  • 3 stroužky česnek
  • 1 ks paprička (pálivá)
  • Olej (olivový)
  • Sůl

Aby bylinky neztratily vůni

Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.

Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.