★★ 3.2K čtenářů Přidat komentář

Paprika plněná fazolemi

1 h 20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Nejprve přichystáme papriky na naplnění.
  2. Omyjeme je, odřízneme z nich vršky, odstraníme semeníky a vnitřek vzniklých paprikových kalíšků osolíme a opepříme.
  3. Mrkev očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme.
  4. Cibuli i česnek oloupeme, omyjeme a jemně nakrájíme.
  5. V pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm opečeme.
  6. Po chvíli přidáme mrkev, mírně podlijeme a podusíme.
  7. Fazole slijeme, vejce romícháme, přidáme do nich fazole, podušenou mrkev na cibuli, vařené a rozmačkané brambory a strouhanku.
  8. Směs promícháme, osolíme a opepříme.
  9. Vzniklou směsí naplníme papriky, naskládáme je do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, podlijeme vínem a vývarem, posypeme nastrouhaným parmezánem a dáme péct do trouby předehřáté na 210 °C.
  10. Pečeme asi půl hodiny.
  • 150 g fazole (sterilované)
  • 500 ml vývar (masový) (bujón)
  • 3 paprika (červená)
  • 3 žluté paprika
  • 250 g brambory
  • sůl
  • pepř
  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • 2 lžíce olej
  • 1 vejce
  • 100 g sýr (strouhaný)
  • 2 lžíce strouhanka
  • 100 ml bílé víno
  • parmezán (strouhaný)

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.