Prémiový obsah
★★★
17.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Dřive se pekly také slané frgály, třeba s kyselým zelím Koprovka z Valašska Na malé kulaté koláčky s černou
Upečené placky potřeme kyselou smetanou a posypeme
Celé zavináče nakrájíme, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na tenká kolečka pokrájené okurky. Pak
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ryby
Kyselé zelí slijeme a necháme okapat, pak ho mírně Na omáčku rozděláme smetanu s kyselou smetanou a vejci
Jogurt nebo kyselé ovčí mléko smícháme s moukou, vejci Upečené jehněčí v kyselém mléku zdobíme sekanou petrželkou
Zelí vytáhneme na síto a necháme ho důkladně okapat. Potom zelí ostrým nožem na prkýnku nasekáme na malé