16.8K čtenářů Přidat komentář

Kyselé fazole po Valašsku

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody a uvaříme s bobkovým listem a tymiánem.
  2. Když jsou měkké, přidáme ocet, sůl a světlou jíšku.
  3. Povaříme a přidáme kyselou smetanu.
  4. Cibuli nadrobno pokrájíme, zpěníme na tuku, přidáme nakrájenou klobásu a osmažíme.
  5. Klobásu s cibulí přidáme k fazolím a promícháme.
  • fazole
  • bobkový list
  • tymián
  • ocet
  • mouka (hladká)
  • sůl
  • tuk
  • smetana (zakysaná)
  • cibule
  • klobása

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.