Prémiový obsah
★★★
17.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Dřive se pekly také slané frgály, třeba s kyselým zelím Koprovka z Valašska Na malé kulaté koláčky s černou
Brambory si nastrouháme nahrubo. V míse smícháme vejce, česnek, koření, sůl, pepř, vymačkané brambory
Troubu předehřejeme na 120°C. Špek nakrájíme na proužky a opečeme ho na oleji velké zapékací míse dozlatova
Víno, vodu, ocet a olej smícháme, přidáme cukr, sůl a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Do sklenice dáváme
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a chvíli opečeme. Formu
Celé zavináče nakrájíme, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na tenká kolečka pokrájené okurky. Pak