Prémiový obsah
★★★
17.3K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Dřive se pekly také slané frgály, třeba s kyselým zelím Koprovka z Valašska Na malé kulaté koláčky s černou
Brambory si nastrouháme nahrubo. V míse smícháme vejce, česnek, koření, sůl, pepř, vymačkané brambory
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ryby
Kyselé zelí slijeme a necháme okapat, pak ho mírně Na omáčku rozděláme smetanu s kyselou smetanou a vejci
Upečené placky potřeme kyselou smetanou a posypeme
Celé zavináče nakrájíme, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na tenká kolečka pokrájené okurky. Pak
Jogurt nebo kyselé ovčí mléko smícháme s moukou, vejci Upečené jehněčí v kyselém mléku zdobíme sekanou petrželkou
Troubu předehřejeme na 120°C. Špek nakrájíme na proužky a opečeme ho na oleji velké zapékací míse dozlatova