Prémiový obsah
★★★
17.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Dřive se pekly také slané frgály, třeba s kyselým zelím Koprovka z Valašska Na malé kulaté koláčky s černou
Troubu předehřejeme na 120°C. Špek nakrájíme na proužky a opečeme ho na oleji velké zapékací míse dozlatova
Brambory si nastrouháme nahrubo. V míse smícháme vejce, česnek, koření, sůl, pepř, vymačkané brambory
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a chvíli opečeme. Formu
Víno, vodu, ocet a olej smícháme, přidáme cukr, sůl a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Do sklenice dáváme
Zelí vytáhneme na síto a necháme ho důkladně okapat. Potom zelí ostrým nožem na prkýnku nasekáme na malé
Vývar nalijeme do většího hrnce a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle