Prémiový obsah
★★★
17.5K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Dřive se pekly také slané frgály, třeba s kyselým zelím Koprovka z Valašska Na malé kulaté koláčky s černou
Brambory si nastrouháme nahrubo. V míse smícháme vejce, česnek, koření, sůl, pepř, vymačkané brambory
Troubu předehřejeme na 120°C. Špek nakrájíme na proužky a opečeme ho na oleji velké zapékací míse dozlatova
Zelí vytáhneme na síto a necháme ho důkladně okapat. Potom zelí ostrým nožem na prkýnku nasekáme na malé
Vývar nalijeme do většího hrnce a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a chvíli opečeme. Formu