Prémiový obsah
★★★
17.6K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Dřive se pekly také slané frgály, třeba s kyselým zelím Koprovka z Valašska Na malé kulaté koláčky s černou
Brambory si nastrouháme nahrubo. V míse smícháme vejce, česnek, koření, sůl, pepř, vymačkané brambory
Troubu předehřejeme na 120°C. Špek nakrájíme na proužky a opečeme ho na oleji velké zapékací míse dozlatova
Víno, vodu, ocet a olej smícháme, přidáme cukr, sůl a mícháme, dokud se vše nerozpustí. Do sklenice dáváme
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a chvíli opečeme. Formu
Zelí vytáhneme na síto a necháme ho důkladně okapat. Potom zelí ostrým nožem na prkýnku nasekáme na malé
Vývar nalijeme do většího hrnce a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle