Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Polévku dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem
Skopové hrudí opereme a dáme vařit do předepsaného množství osolené vody, přidáme očištěnou a omytou
Přidáme opláchnutý nasekaný medvědí česnek, smetanu
a ještě zjemníme smetanou a vmícháme prolisovaný česnek
Česnek oloupeme a rozmačkáme. hrnci rozpustíme zbývající máslo, přidáme rozmačkaný česnek
Předem namočený hrách uvaříme do měkka, prolisujeme ho a smícháme s ostatními přísadami. Ze směsi formujeme
Hrách si uvaříme zvlášť a krupky také, poté scedíme. Přidáme nastrouhanou bramboru, nasekané zelí a okořeníme
Všechnu zeleninu omyjeme, patizon oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Jakmile je měkká, rozmixujeme, zjemníme