Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Polévku dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem
Skopové hrudí opereme a dáme vařit do předepsaného množství osolené vody, přidáme očištěnou a omytou
a ještě zjemníme smetanou a vmícháme prolisovaný česnek
Česnek oloupeme a rozmačkáme. hrnci rozpustíme zbývající máslo, přidáme rozmačkaný česnek
Přidáme opláchnutý nasekaný medvědí česnek, smetanu
Hrách si uvaříme zvlášť a krupky také, poté scedíme. Přidáme nastrouhanou bramboru, nasekané zelí a okořeníme
Předem namočený hrách uvaříme do měkka, prolisujeme ho a smícháme s ostatními přísadami. Ze směsi formujeme
Všechnu zeleninu omyjeme, patizon oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Jakmile je měkká, rozmixujeme, zjemníme