215 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme rum i obě smetany. Směs promícháme vařečkou, přidáme sůl a dle chuti
Ze surovin na druhý druh těsta vypracujeme tekuté těstíčko
Maso smícháme s vymačkanou houskou namočenou v mléce. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a přidáme
Do polévky ze dvou druhů fazolí nasypeme mraženou zeleninu Přidáme-li k polévce ze dvou druhů fazolí pečivo, můžeme
připravíme kulaté knedlíčky, které dáme vařit do polévky
Steak z tuňáka u obou stran osolíme a opepříme. Na mírném ohni ho opečeme na trošce olivového oleje asi
Fazole namočíme přes noc do studené vody a uvaříme. Nakonec přidáme zcezené uvařené fazole a necháme prohřát
Nejdříve si uvaříme fazole. Přidáme k fazolím. Ořechy nasekáme.
Uvedeme do varu a přidáme scezené fazole a nakrájené Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.
Bílé fazole z konzervy necháme okapat, šunku nakrájíme Zelené fazolové lusky omyjeme, očistíme a rozkrájíme