Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Nakonec přidáme fazole z konzervy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a smícháme s uvařenou rýží.
Rýži uvaříme v slané vodě. Zvlášť uvaříme asi 30 minut obilí a zvlášť fazole doměkka
Chvíli restujeme, přisypeme rýži a ještě chvíli mícháme ostatní suroviny, nakonec podlijeme vývarem a přidáme fazole
Rýži ve vodě pomalu uvaříme doměkka a necháme vychladnout Orestujeme, potom promícháme s uvařenou rýží, osolíme
Rýži propláchneme ve studené tekoucí vodě, do hrnce Rýži uvaříme asi 20 - 25 minut doměkka.