Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Nakonec přidáme fazole z konzervy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a smícháme s uvařenou rýží.
Rýži uvaříme v slané vodě. Zvlášť uvaříme asi 30 minut obilí a zvlášť fazole doměkka
Chvíli restujeme, přisypeme rýži a ještě chvíli mícháme ostatní suroviny, nakonec podlijeme vývarem a přidáme fazole
Rýži ve vodě pomalu uvaříme doměkka a necháme vychladnout Orestujeme, potom promícháme s uvařenou rýží, osolíme
Rýži propláchneme ve studené tekoucí vodě, do hrnce Rýži uvaříme asi 20 - 25 minut doměkka.