Prémiový obsah
★★★
359 čtenářů
40 m
redakceTerka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vsypeme do něj rýži a uvaříme doměkka. Zalijeme vývarem s rýží, podle chuti osolíme a přidáme
Dáme uvařit propláchnutou rýži. A nyní přijde na řadu uvařená a okapaná rýže, kterou
Vložte rýži, bujón, vodu a máslo do hrnce. Smíchejte s rýží, přidejte limetkovou šťávu, koriandr
Přidáme rýži a restujeme, až se všechna rýže obalí Hotovou rýži prohrábneme, aby rychleji utekla pára.
Příprava guacamole: Avokádovou dužinu vydlabeme a dáme do misky. Rozmačkáme vidličkou dohladka a přidáme
Mleté vepřové maso osmahneme na sucho v pánvi, přidáme najemno nakrájenou cibuli a najemno posekané očištěné
Vydlabeme zralé avokádo a vložíme jej do mixéru. Přidáme 2 stroužky česneku, půl cibule a chilli papričku
Asi dvě porce.
Kolik je to porcí, prosím? Pro kolik osob?