4.5K čtenářů Přidat komentář

Čočkový nákyp s jehněčím masem

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran dobře opečeme.
  3. Potom podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.
  4. Mezitím očistíme celer, pórek, omyjeme je a nakrájíme na malé kousky.
  5. Čočku propláchneme a necháme okapat.
  6. Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně dalších 20 minut.
  7. Nakonec dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
  8. Směs dáme do zapékací mísy, posypeme jemně strouhaným ovčím sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 15 minut při 200°C.
  • čočka
  • 0,5 kg jehněčí maso (kýta)
  • sůl
  • celer
  • tymián
  • citrón
  • pórek
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • bílé víno
  • ovčí sýr
  • rozmarýn (čerstvý)

Čistění smaltu

Smaltované umyvadlo a jiné prostředky budou jako nové, když je navlhčíme, posypeme kypřícím práškem a necháme vše přes noc působit.

Ráno stačí prášek jen smýt.