Prémiový obsah ★★★ 4.3K čtenářů Přidat komentář

Fazole s jehněčím masem

40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Fazole s jehněčím masem

  1. Fazole omyjeme, očistíme a vaříme v osolené vodě 10 minut.
  2. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, sloupneme a rozčtvrtíme.
  3. Jehněčí maso pokrájíme na kostky.
  4. Cibuli s česnekem oloupeme, drobně posekáme a osmahneme na rozpálenám oleji.
  5. Přidáme kmín, jehněčí a dál smažíme.
  6. Opláchnutý rozmarýn oklepeme, otrháme lístečky a přidáme k masu.
  7. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčata, vařené fazole a 10 minut dusíme.
  8. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.
  9. Podáváme s kopečkem kysané smetany, posypané sýrem.
  • 0,5 kg jehněčí maso (kýta)
  • česnek
  • sůl
  • cibule
  • kmín
  • rozmarýn
  • rajčata
  • 0,5 kg fazole
  • olivový olej
  • vývar (masový)
  • mletý pepř

Jemný tvaroh

Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.

Fazole s jehněčím masem
11.7K
Kuchař Berda
★★★

Fazole s jehněčím masem

Fazole omyjeme, očistíme a vaříme v osolené vodě 10 Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčata, vařené fazole

Jehněčí maso v alobalu
16.8K
Kuchař Berda

Jehněčí maso v alobalu

Maso z vykostěné jehněčí kýty zbavené loje nakrájíme velké, aby se do nich dalo zabalit několik kousků masa

Jehněčí maso na víně
28.2K
Redakce Recepty.eu

Jehněčí maso na víně

Pak přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme

Jehněčí maso s cibulí
27.4K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí maso s cibulí

Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Zahuštěné jehněčí ještě chvíli povaříme.

Smažené jehněčí maso
16.3K
Kuchař Berda
★★★

Smažené jehněčí maso

Opláchnutou jehněčí plec nakrájíme na řízky, dobře

Dušené jehněčí maso
33K
Kuchař Berda

Dušené jehněčí maso

Olivový olej rozpálíme v hrnci, maso důkladně opečeme Zalijeme zeleninovým základem, krátce povaříme a vložíme jehněčí

Jehněčí maso na houbách
30.7K
3
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí maso na houbách

Maso rozsekáme na kousky, opláchneme a osmažíme na Když je maso téměř měkké, vmícháme houby nakrájené

Jehněčí maso s hráškem
7.3K
Kuchař Berda

Jehněčí maso s hráškem

Jehněčí maso nasekáme na kousky, orestujeme dorůžova Při dušení maso občas zamícháme a podléváme trochou

Zeleninový vývar s jehněčím masem
84
sandra

Zeleninový vývar s jehněčím masem

Přidáme jehněčí a vývar a uvedeme do varu , pak zmírníme

Zbojnický špíz s jehněčím masem
157
redakceTerka

Zbojnický špíz s jehněčím masem

Maso a klobásu nakrájíme na kousky. Jehněčí a kuřecí maso osolíme, opepříme a potřeme utřeným

Fritatta s jehněčím masem a pórkem
128
redakceTerka

Fritatta s jehněčím masem a pórkem

Maso omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky jako vložit do trouby a orestujeme na ní česnek, přidáme maso