Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přidáme čočku, rajčata, bobkový list, vývar a kolečka Vyjmeme bobkový list a dochutíme polévku solí a pepřem
koření zavoní přilijeme vodu, nakrájené brambory, rajčata Polévku dochutíme solí a vinným octem, přidáme špenát
Na másle pak uděláme zásmažku, do polévky přidáme nakrájené brambory, rajčata.
Nejlépe přes noc namočenou čočku dáme vařit v nové vodě a asi po půlhodině přidáme na kostičky nakrájené
Cherry rajčata opereme, nakrájíme na půlky. Do mísy dáme uvařenou a scezenou čočku, rajčata a snítky
Uvařenou čočku nasypeme do mísy, přidáme pokrájená rajčata
Čočku namočíme předem do hrnce. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na oleji dozlatova
Na oleji orestujeme kari pastu a přidáme nakrájenou cibuli a brambory, utřený česnek a zelí s paprikou
Papriky nakrájíme na kousky, zakápneme olejem, posypeme rozmarýnem a osolíme. Vyskládáme na plech s pečicím
Přes noc namočíme čočku do studené vody. Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli. Cibulový základ
V hrnci necháme rozpustit sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme prolisovaný