Prémiový obsah
★★★
14K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Hlávku červeného zelí omyjeme, zbavíme případných nečistot Salát z červeného zelí podáváme chlazený.
Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí. pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí
Zelí slijte (nálev zatím uschovejte) a pokrájejte. Podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.
sádle orestujeme nakrájenou cibuli.Přidáme nakrouhané zelí , kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme
Poté přidáme nakrájené zelí, cukr, ocet, kmín, víno Zelí 2 minuty restujeme a poté přilijeme vývar.
Do velké mísy nakrouháme červené zelí. Zelí by mělo být ponořené do nálevu.
Fazole namočíme přes noc do studené vody a pak uvaříme Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přidáme majoránku
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
K orestované cibuli přidáme spařené a okapané červené Na závěr vyjmeme hřebíček i bobkový list, zelí podle
Ze zelí odstraníme ovadlé listy a košťál, omyjeme ho V salátové míse promícháme zelí s nastrouhanou mrkví