Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je ve stejné vodě uvaříme do měkka.
Avšak ještě, než jsou fazole měkké, přidáme k nim na kostičky nakrájené maso a na nudličky nakrájené zelí a společně do měkka dovaříme.
Až jsou fazole i maso měkké, zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme trochu sójové omáčky a chilli omáčky (kdo nemá rád pikantní, může samozřejmě vynechat).
Podáváme s vařenými barmborami nebo s pečivem.
250 g červených fazole
1 sáček zelí (kysané)
300 g kuřecí prsa
mletý pepř
sůl
sójová omáčka
chilli omáčka
instantní hotová jíška
Odstranění špíny z rukou
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.