Prémiový obsah
★★★
13.7K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Zelí slijte (nálev zatím uschovejte) a pokrájejte. Podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.
Hlávku červeného zelí omyjeme, zbavíme případných nečistot Salát z červeného zelí podáváme chlazený.
sádle orestujeme nakrájenou cibuli.Přidáme nakrouhané zelí , kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme
Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí. pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí
Do velké mísy nakrouháme červené zelí. Zelí by mělo být ponořené do nálevu.
Fazole namočíme přes noc do studené vody a pak uvaříme Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přidáme majoránku
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Do druhého hrnce vyklopíme červené sterilované zelí Závitky podáváme s červeným zelím a bramborovými noky
Zelí pokrájíme nadrobno, dáme vařit a přidáme k němu