Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do hráškové pasty přidáme ostatní suroviny a promícháme Dochutíme podle vlastní chuti a pomazánku natíráme
Promícháme a natíráme na opečenou bagetu. Zbylým hráškem bagetu posypeme.
Všechny suroviny na přípravu pomazánky dáme do mixéru
Nasekaný koriandr nasypeme do misky spolu s medem, citronovou šťávou, olejem a vše osolíme a opepříme
Hrášek povaříme dva minuty, poté prudce zchladíme. Přidáme česnek, lučinu, pomazánkové máslo, mátu, sůl
Opečte na grilovací pánvi nebo v toustovači plátky bagety Natřete je pomazánkou, ozdobte zbylými mátovými lístky
Hrášek povaříme dvě minuty, poté prudce zchladíme. Přidáme česnek, lučinu, pomazánkové máslo, mátu, sůl
V míse promícháme všechny mouky se solí. Droždí rozmícháme v trošce vlažné vody, do které přidáme med
Spoj dobře uzavřeme a bagety přeneseme na připravený Po upečení necháme bagety vychladnout na mřížce.
rozdělte na čtyři bochánky, ze kterých vytvarujte bagety Vykynuté bagety potřete vejcem smíchaným s trochou