255 čtenářů Přidat komentář

Bageta s hráškovou pomazánkou

20 m

Avatar of tetalenka

tetalenka

@tetalenka

Bageta s hráškovou pomazánkou

  1. Hrášek s česnekem vařte 3-4 minuty v osolené vodě a pak slijte tekutinu.
  2. Rozmixujte jes citronovou štávou, postupnẽ přidávejte olivový olej, až vznikne hladké pyré.
  3. Do něj vmíchejte olivy a nasekanou polovinu mátových listků.
  4. Opečte na grilovací pánvi nebo v toustovači plátky bagety.
  5. Natřete je pomazánkou, ozdobte zbylými mátovými listky a podávejte.
  • 350 g hrášek (čerstvý nebo mražený)
  • 1 stroužek česneku (oloupaný)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce štáva (citronová)
  • 3 lžíce olej (olivový)
  • 10 ks olivy (zelené, vypeckované a nakrájené)
  • hrst máta (polovina nasekaná najemno)
  • 8 plátek bageta

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Hrášková pomazánka
165
redakceTerka

Hrášková pomazánka

Do hráškové pasty přidáme ostatní suroviny a promícháme Dochutíme podle vlastní chuti a pomazánku natíráme

Hrášková pomazánka s ředkvičkami
158
redakceTerka

Hrášková pomazánka s ředkvičkami

Nasekaný koriandr nasypeme do misky spolu s medem, citronovou šťávou, olejem a vše osolíme a opepříme

hrášková pomazánka s bazalkou
268
redakceTerka

hrášková pomazánka s bazalkou

Promícháme a natíráme na opečenou bagetu. Zbylým hráškem bagetu posypeme.

Velikonoční hrášková pomazánka
197
redakceTerka

Velikonoční hrášková pomazánka

Všechny suroviny na přípravu pomazánky dáme do mixéru

Jarní hrášková pomazánka
2.7K
janapozarova

Jarní hrášková pomazánka

Hrášek povaříme dva minuty, poté prudce zchladíme. Přidáme česnek, lučinu, pomazánkové máslo, mátu, sůl

Bageta s hráškovou pomazánkou
13
Penny recepty
★★★

Bageta s hráškovou pomazánkou

Opečte na grilovací pánvi nebo v toustovači plátky bagety Natřete je pomazánkou, ozdobte zbylými mátovými lístky

Hrášková pomazánka s čerstvým hráškem
224
tetalenka

Hrášková pomazánka s čerstvým hráškem

Hrášek povaříme dvě minuty, poté prudce zchladíme. Přidáme česnek, lučinu, pomazánkové máslo, mátu, sůl

Chlebové bagety
395
tetalenka
★★★

Chlebové bagety

rozdělte na čtyři bochánky, ze kterých vytvarujte bagety Vykynuté bagety potřete vejcem smíchaným s trochou

Bageta s lososem

Čerstvou bagety podélně rozřízneme a potřeme sýrem,

Levandulová bageta
131
anet.ruzicka

Levandulová bageta

Spoj dobře uzavřeme a bagety přeneseme na připravený Po upečení necháme bagety vychladnout na mřížce.

Domácí bagety
6.1K
3
tetalenka
★★★★

Domácí bagety

V míse promícháme všechny mouky se solí. Droždí rozmícháme v trošce vlažné vody, do které přidáme med

Francouzská bageta
1.7K
Redakce Recepty.eu

Francouzská bageta

Přidáme med a poté vypracujeme bagety.