Princip je v tom, že tento chléb (ve skutečnosti to dělat jen v případě že dostaneme jeden díl tohoto těsta
Mléko a cukr přivedeme k varu, přisypeme kávu a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.
Osolíme a zpracujeme do hladkého těsta (těsto je dobře Kynuté těsto na chléb pečeme při 200 až 225 stupních
hladkou mouku, kmín a sůl a dáme hnětat 3,5 minuty Těsto Po vytažení z trouby chléb potřu slanou vodou, aby
Dohladka vypracované těsto vyklopíme na pomoučený vál Hotový chléb na poklep zvoní.
To pakujte se zbývajicím těstem. Po 5 minutach chladnutí ve formě chléb pomocí papíru
Teplotu v troubě pak stáhnu na 170º C a nechám chléb Chléb peču ve 2/3 výšky trouby, která ale peče jen
Toto těsto bude velmi řídké, kašovité a lepivé. Pomocí stěrky přesuňte těsto do dvou vymazaných forem
a zvítězí u vás lenost, můžete nechat upéct celý chleba Chleba pečeme v předehřáté troubě nejprve 15 minut
O desáté večer jsem těsto odložila do lednice na celou Takto připravené těsto jsem ráno o páté přeložila na
Směs vypracujeme na mírně lepivé těsto. Na plech s pečicím papírem přesuneme těsto a vytvarujeme
omládku přidáme ostatní suroviny a vytvoříme tak těsto Chléb necháme nakynout v ošatce alespoň do ¾ ošatky
Ošatku na chléb vysypeme moukou. Uhněteme těsto, které necháme 45-60 minut kynout.
Vypracujeme hladké těsto, dáme do mísy, přikryjeme Jakmile je chléb upečený, necháme zchladnout a poté
Nastavíme program pro zpracování kynutého těsta bez Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník
Zpracujte ručně nebo v robotu do hladkého těsta, vraťte Upečený chleba nechte vychladnout na mřižce.
Brambory uvaříme a poté rozmixujeme na kaši. Přidáme mouku, kvásek, kmín, sůl a bylinky nebo další semínka
Vypracujeme hladké těsto a zakryjeme čistou utěrkou Po vykynutí uděláme z těsta bochník, dáme ho na plech
Těsto nechte znovu odležet cca 1 hodinu. Rozdělte do dvou vymazaných forem na chléb (použili
důkladně pomoučněnou plochu a velice opatrně vytvarujte chleba přirozeně popraskané, patří to k charakteru tohoto chleba
Nejprve nahřejeme keramickou mísu na chléb tak, že Moukou dostatečně vysypeme vnitřní část mísy na chléb