Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Tu potom zalejeme mlékem a důkladně promícháme. Do mléka přidáme
Přidejte do omáčky a 2 minuty povařte. Omáčku můžete přecedit přes cedník nebo nechat s kousky
Omáčku vaříme asi 15 minut, pak přilijeme smetanu a Zbytek křenu jemně nastrouháme a vmícháme do omáčky
Jablko oloupeme, vyřízneme jádřince a nastrouháme na jemno. Nastrouhaný sýr smícháme v misce se smetanou
Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme nakrájenou kořenovou Omáčku připravíme tak, že základ zahustíme jíškou,
Maso prošpikujeme slaninkou, opepříme a opečeme ze všech stran na polovině másla. Poté přidáme vodu a
Připravíme si hrnec s nepřilnavým povrchem, ve kterém osmažíme na másle jemně nakrájenou cibuli. Poté
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Špagety uvaříme podle návodu. Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu a česnek, přidáme máslo a trochu
Maso nakrájíme na kousky a osolíme a opepříme. Na másle zpěníme kousky slaniny a poté přidáme maso. Chřest
Pak z omáčky vyjmeme natě i bobkový list, osolíme, rozšleháme se žloutky a vmícháme ji do ještě horké omáčky
Pokud jsou v omáčce žmolky, přecedíme ji. Omáčku osolíme, osladíme, okořeníme a nakonec vmícháme
Maso opláchneme, nakrájíme na plátky a každý obalíme v pepřové směsi, připravené z hořčice, obou pepřů
Telecí řízky naklepeme a několikrát na stranách nařízneme. Poté je osolíme, opepříme a obalíme v mouce
Jamile je základ na omáčku dostatečně provařený, dochutíme Nakonec přidáme do omáčky čerstvý strouhaný křen, promícháme