Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
mouce a napichujeme na kousky špejle nebo kovové jehly petrželovou natí a libečkem a necháme vychladit) na každé jehle
Vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu potřenou mouky, mléka, soli a mletého pepře a v tomto těstíčku špíz
střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril
Maso si nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, papriku na plátky a cibuli na dílky. Vše napichujeme
Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin Vzniklou šťávou přeléváme celý špíz.
Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř
Nachystané jehly potřeme olejem, posypeme grilovacím Během grilování jehly otáčíme.
Poté na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme maso Jehly naskládáme do plechu, podlijeme vodou a pečeme