Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
mouce a napichujeme na kousky špejle nebo kovové jehly petrželovou natí a libečkem a necháme vychladit) na každé jehle
Vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu potřenou mouky, mléka, soli a mletého pepře a v tomto těstíčku špíz
Maso si nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, papriku na plátky a cibuli na dílky. Vše napichujeme
střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril
Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin Vzniklou šťávou přeléváme celý špíz.
Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř
Poté na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme maso Jehly naskládáme do plechu, podlijeme vodou a pečeme
Špízy posypeme kořením. Do pekáčku dáme trošku vody, vložíme špízy a pečeme