8K čtenářů Přidat komentář

Špíz-chillská jehla

55 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Špíz-chillská jehla

  1. Maso, část slaniny, část žampionů a cibuli napícháme na jehlu, okořeníme a opečeme na pánvi.
  2. Přikryjeme poklicí a asi 10 minut podusíme.
  3. Potom jehlu vytáhneme, na zbylý tuk dáme zbytek nakrájené slaniny, žampiónů a feferonku.
  4. Orestujeme, přidáme fazole i s nálevem, znovu orestujeme, dochutíme a do této omáčky položíme opečené špízy.
  5. Přikryjeme poklicí a opět asi 5 - 10 minut podusíme.
  6. Během dušení špízy obracíme.
  7. Na talíři špíz přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo americkými bramborami.
  • vepřová krkovice
  • podravka
  • cibule
  • žampiony
  • červené nakládané fazole
  • feferonka
  • anglická slanina
  • pepř
  • sůl

Sýr nevytéká

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.

Špíz - šunková jehla
3.9K
Kuchař Berda

Špíz - šunková jehla

Nakonec hotové jehly polijeme připravenou marinádou

Pivovarská jehla
1.3K
janapozarova

Špíz -pivovarská jehla

Napichujeme střídavě na jehly a zprudka orestujeme,

Špíz- srnčí játra na jehle
5.7K
Kuchař Berda

Špíz- srnčí játra na jehle

mouce a napichujeme na kousky špejle nebo kovové jehly petrželovou natí a libečkem a necháme vychladit) na každé jehle

Telecí špíz -játra na jehle
3.6K
Kuchař Berda

Telecí špíz -játra na jehle

Na jehlu napichujeme střídavě játra potřená olejem

Žampiónová jehla
3.9K
Kuchař Berda
★★★

Žampiónová jehla

Vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu potřenou mouky, mléka, soli a mletého pepře a v tomto těstíčku špíz

Pikantní živáňská jehla
11.7K
Kuchař Berda

Pikantní živáňská jehla

střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril

Živáňská jehla v alobalu
13.9K
Kuchař Berda

Živáňská jehla v alobalu

nakrájíme na plátky, maso střídavě napichujeme na mastné jehly

Vepřová jehla s klobásou
964
Redakce Recepty.eu

Vepřová jehla s klobásou

Maso si nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, papriku na plátky a cibuli na dílky. Vše napichujeme

Játra na špízové jehle
8.5K
Kuchař Berda

Játra na špízové jehle

Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin Vzniklou šťávou přeléváme celý špíz.

Živáňská jehla (špíz)
1.6K
1
Toprecepty
★★★★

Živáňská jehla (špíz)

Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř

Kuřecí jehla s paprikou a cibulkami
3.9K
Kuchař Berda

Kuřecí jehla s paprikou a cibulkami

Nachystané jehly potřeme olejem, posypeme grilovacím Během grilování jehly otáčíme.

Kuličky z mletého masa na jehle
14.1K
Kuchař Berda

Kuličky z mletého masa na jehle

Z hmoty uděláme malé kuličky, nabodneme na jehlu a