7.9K čtenářů Přidat komentář

Špíz-chillská jehla

55 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Maso, část slaniny, část žampionů a cibuli napícháme na jehlu, okořeníme a opečeme na pánvi.
  2. Přikryjeme poklicí a asi 10 minut podusíme.
  3. Potom jehlu vytáhneme, na zbylý tuk dáme zbytek nakrájené slaniny, žampiónů a feferonku.
  4. Orestujeme, přidáme fazole i s nálevem, znovu orestujeme, dochutíme a do této omáčky položíme opečené špízy.
  5. Přikryjeme poklicí a opět asi 5 - 10 minut podusíme.
  6. Během dušení špízy obracíme.
  7. Na talíři špíz přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo americkými bramborami.
  • vepřová krkovice
  • podravka
  • cibule
  • žampiony
  • červené nakládané fazole
  • feferonka
  • anglická slanina
  • pepř
  • sůl