Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Zalijeme vodou a přidáme rajský protlak, bobkový list Nakonec přidáme uvařené fazole, špetku skořice a na
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na polovině přepuštěného másla. Přidáme přepůlenou
Na teflonové pánvi potřené olejem necháme zesklovatět na jemno nakrájenou šalotku. Přidáme na malé kostičky
Cibuli oloupeme a rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny přidáme koření dáme do kastrolu a uvaříme do
Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev
Brambory uvaříme doměkka ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do olejem vymaštěného pekáče střídavě
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, pokrájíme na malé
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme trochu tymiánu a bobkový list
Fazole a kroupy uvaříme ve vodě se lžičkou sádla. Slaninovou směsí rajské fazole ozdobíme při podávání
K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za Smažením protlaku na rajskou omáčku částečně srazíme