Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme
Fazolové lusky očistíme a spaříme ve vroucí vodě (stačí 3 minuty). Dáme do mísy. Osolíme, opepříme
Pomeranče zbavíme s pomocí nože slupky a vyfiletujeme je na jednotlivé dílky dužiny. Šťávu z pomeranče
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na poloviny. Lusky hrášku očistíme a nakrájíme na menší dílky.
Guláš podle chuti dosolím a podáváme s nasekanou cibulkou
Fazolky namočíme přes noc do vody. Druhý den přidáme bobkový list a fazolky uvaříme doměkka. Maso vaříme
Maso nakrájíme na kostky, cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso a koření. Poté přidáme protlak, vodu
Guláš zahustíme vydlabanou střídkou chleba, přidáme Hotový guláš podáváme ve vydlabaném chlebu.
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sůl, kmín a nakrájené