4.9K čtenářů
Lusky omyjeme, očistíme a povaříme ve vroucí vodě, ve které jsme rozpustili jednu kostku bujónu.
1 h 20 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme
Fazolové lusky očistíme a spaříme ve vroucí vodě (stačí 3 minuty). Dáme do mísy. Osolíme, opepříme
Pomeranče zbavíme s pomocí nože slupky a vyfiletujeme je na jednotlivé dílky dužiny. Šťávu z pomeranče
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na poloviny. Lusky hrášku očistíme a nakrájíme na menší dílky.
Guláš podle chuti dosolím a podáváme s nasekanou cibulkou
Zeleninu očistíme a omyjeme, cibuli a česnek nasekáme nadrobno, cuketu oloupeme, podélně rozpůlíme a
Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku opečeme uzeninu nakrájenou na nudličky, přisypeme nakrájenou
Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na kostky, zpěníme na oleji, přidáme
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme papriku a zalijeme vodou. Tofu pokrájíme na kostky a osmažíme
Půl hodiny před přípravou namočíme do vody sojové maso. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostičky