Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme
Pomeranče zbavíme s pomocí nože slupky a vyfiletujeme je na jednotlivé dílky dužiny. Šťávu z pomeranče
Fazolové lusky očistíme a spaříme ve vroucí vodě (stačí 3 minuty). Dáme do mísy. Osolíme, opepříme
Guláš podle chuti dosolím a podáváme s nasekanou cibulkou
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na poloviny. Lusky hrášku očistíme a nakrájíme na menší dílky.
Na sádle zpěníme mnoho hrubě nakrájené cibule, ale jen na okamžik. Říká se kolik masa, tolik cibule.
Hovězí (skopové či vepřové) maso nakrájíme na kostky a vložíme na omastek se zpěněnou cibulí. Osolíme
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli nahrubo. Pak přidáme pokrájené maso, jakmile se zatáhne přidáme
Maso a uzený bok nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme vysmažit cibulku, přidáme nasekaný česnek a maso.
Maso osolíme a obalíme v hladké mouce s paprikou. V kastrolu orestujeme na oleji ze všech stran. Maso
V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a vymícháme jíšku. Do ní přisypeme papriku