5K čtenářů Přidat komentář

Luskový guláš

1 h 20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Luskový guláš

  1. Lusky omyjeme, očistíme a povaříme ve vroucí vodě, ve které jsme rozpustili jednu kostku bujónu.
  2. Vaříme do poloměkka a vývar scedíme a odložíme.
  3. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji spolu s pokrájenou klobásou, bramborami a sušenými houbami téměř doměkka, pak přidáme povařené fazolové lusky a všechny ostatní ingredience.
  4. Podlijeme vývarem z fazolek, dolijeme vodou, zahustíme dvěma nastrouhanými bramborami a krátce povaříme.
  5. Kdo má rád pikantní, může před koncem vaření přidat jednu nakrájenou feferonku nebo chilli papričku.
  • 600 g fazolové lusky (mladé)
  • 3 ks domácí klobásy
  • 3 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • 4 ks brambory
  • hrst houby (sušené)
  • pepř (mletý černý)
  • nové koření (mleté)
  • lžička mletá paprika
  • 2 lžička koření (gulášového)
  • 3 bobkový list
  • trocha majoránka

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.

Guláš
7.7K
jardagurman
★★★★

Guláš

Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky a rozškvaříme na troše rostlinného oleje, přidáme

Luskový salát s pomeranči
221
Kaufland recepty
★★★

Luskový salát s pomeranči

Pomeranče zbavíme s pomocí nože slupky a vyfiletujeme je na jednotlivé dílky dužiny. Šťávu z pomeranče

Luskový salát s pomeranči
228
Kaufland recepty
★★★

Luskový salát s pomeranči

Fazolové lusky očistíme a spaříme ve vroucí vodě (stačí 3 minuty). Dáme do mísy. Osolíme, opepříme

Párkový guláš - buřt guláš
1.2K
tetalenka

Levný párkový guláš - buřt guláš

Guláš podle chuti dosolím a podáváme s nasekanou cibulkou

Dušený luskový hrášek ředkvičkami
262
Kaufland recepty
★★★

Dušený luskový hrášek ředkvičkami

Ředkvičky očistíme a nakrájíme na poloviny. Lusky hrášku očistíme a nakrájíme na menší dílky.

Hospodský guláš
491
jardagurman
★★★

Hospodský guláš

Na sádle zpěníme mnoho hrubě nakrájené cibule, ale jen na okamžik. Říká se kolik masa, tolik cibule.

Jugoslávský guláš
256
redakceTerka

Jugoslávský guláš

Hovězí (skopové či vepřové) maso nakrájíme na kostky a vložíme na omastek se zpěněnou cibulí. Osolíme

Drátenický guláš
455
redakceTerka

Drátenický guláš

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli nahrubo. Pak přidáme pokrájené maso, jakmile se zatáhne přidáme

Guláš na pórku
482
redakceTerka
★★★

Guláš na pórku

Maso a uzený bok nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme vysmažit cibulku, přidáme nasekaný česnek a maso.

Znojemský guláš
663
redakceTerka
★★★

Znojemský guláš

Guláš zahustíme jíškou, přidáme nakrájené okurky a

Guláš z trouby
621
redakceTerka

Guláš z trouby

Maso osolíme a obalíme v hladké mouce s paprikou. V kastrolu orestujeme na oleji ze všech stran. Maso

Bramborový guláš
419
redakceTerka
★★★

Bramborový guláš

V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a vymícháme jíšku. Do ní přisypeme papriku