Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.
Zelí nakrouháme na nudličky a spaříme vroucí slanou vodou, aby získalo sklovitý vzhled. Scedíme a necháme
Špagety uvaříme ve slané vodě. Mrkev očistíme a podélně nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme tuk
Cizrnu přes noc namočíme, potom ji slijeme a vaříme v čisté osolené vodě asi 60 minut. Až je cizrna měkká
Nejprve připravte kvásek. Do vlažné vody rozmíchejte droždí a špetku cukru. Nechte vzejít asi 15 minut
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek mrkev a rajčata. Zalijeme vývarem, uvaříme doměkka. Rozmixujeme
Suché koření dáme na pánev a necháme rozvonět, přidáme maso nakrájené na kousky a obalíme. Poté přidáme
Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme kmín a 1 minutu opékáme. Přidáme scezenou cizrnu, rajčata
Brambory uvaříme ve slupce, necháme pořádně vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Na zálivku
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na rozehřátém sádle. Zaprášíme mletou paprikou, kari
Cibuli nasypeme do cedníku a prolijeme vroucí vodou a ihned propláchneme studenou vodou (tím se zbavíme
Opečenou tresku dáme na talíře a přelijeme indickou
Cibuli vsypeme do cedníku a prolijeme vroucí vodou z konvice a posléze hned propláchneme studenou vodou