Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Poté se pustíme do přípravy polévky. Hotovou polévku osolíme a před podáváním sypeme zelenými
nakrájenou bramboru se slupkou a až je vše měkké, tak polévku
Fazole a čočku necháme asi den namočenou ve vodě. Dáme vařit do vody, v které byly namočené. Ze sádla
Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme do hrnce na rozpuštěné sádlo a chvíli opékáme. Po chvíli
luštěniny, které zrovna máme doma přes noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme. V hrnci
Luštěniny den předem namočíme do vody. Druhý den na másle v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku
Hrách, čočku, fazole a kroupy uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu