Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme do hrnce na rozpuštěné sádlo a chvíli opékáme. Po chvíli
Fazole a čočku necháme asi den namočenou ve vodě. Dáme vařit do vody, v které byly namočené. Ze sádla
Poté se pustíme do přípravy polévky. Hotovou polévku osolíme a před podáváním sypeme zelenými
nakrájenou bramboru se slupkou a až je vše měkké, tak polévku
luštěniny, které zrovna máme doma přes noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme. V hrnci
Luštěniny den předem namočíme do vody. Druhý den na másle v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku
Hrách, čočku, fazole a kroupy uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu