5K čtenářů Přidat komentář

Hráškové pyré s mátou

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Hrášek a lístky máty nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
  2. Pak vodu slijeme, přidáme máslo a smetanu a vše společně rozmixujeme.
  3. Vzniklé pyré podle chuti osolíme a okořeníme pepřem.
  4. Olivový olej rozmícháme s medem, hořčicí a podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.
  6. Potřeme je připravenou omáčkou a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 30 minut.
  7. Během pečení maso potíráme zbylou omáčkou.
  8. Měkké maso rozdělíme na talíře, přidáme hráškové pyré a ihned podáváme.
  • 450 g hrášek
  • 100 ml voda
  • 4 ks kuřecí maso (prsa)
  • 15 lístek máta (čerstvá)
  • 3 lžíce máslo
  • 2 - 3 lžíce smetana (ke šlehání)
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce hořčice (dijonská)
  • 1 lžíce med
  • sůl
  • pepř