Prémiový obsah
★★★
5.1K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Hrášek spolu s lístky máty dáme do kastrůlku, zalijeme pepřem, topinky osmažíme, potřeme česnekem a poklademe pyré
Hrášek z konzervy nedusíme. Mražený hrášek podlijeme vroucí vodou, přidáme máslo, sůl a dusíme. Během
rozmixujeme a odlitou vodou nastavíme požadovanou hustotu pyré
Hráškové pyré rozmixujeme, dochutíme a zjemníme smetanou
V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme vývarem
osolené vodě uvaříme hrášek, ke kterému přihodíme mátu
Mátu nasekáme. Zalijeme vývarem a přidáme nasekanou mátu.
měkké, pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na hladké pyré