Prémiový obsah
★★★
5.3K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Hrášek spolu s lístky máty dáme do kastrůlku, zalijeme pepřem, topinky osmažíme, potřeme česnekem a poklademe pyré
Hrášek z konzervy nedusíme. Mražený hrášek podlijeme vroucí vodou, přidáme máslo, sůl a dusíme. Během
rozmixujeme a odlitou vodou nastavíme požadovanou hustotu pyré
Hráškové pyré rozmixujeme, dochutíme a zjemníme smetanou
V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme vývarem
osolené vodě uvaříme hrášek, ke kterému přihodíme mátu
Mátu nasekáme. Zalijeme vývarem a přidáme nasekanou mátu.