Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. V hrnci na rozpuštěném másle cibulku zesklovatíme, přidáme horkou
Ještě než začnete vařit polévku, rozehřejte troubu na 180 °C, na plech rozprostřete kousky rohlíku, pokapejte
V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme hrášek. Zalijeme horkou vodou, přidáme vegetu
Hrášek smícháme s jemně nakrájenou cibulkou a vmícháme majonézu podle chuti. Přidáme pokrájenou okurku
Do kastrolku dáme 2/3 hrášku, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut. Poté hrášek rozmixujeme. Vejce oddělíme
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce
Do hráškové pasty přidáme ostatní suroviny a promícháme
Hrášek z konzervy nedusíme. Mražený hrášek podlijeme vroucí vodou, přidáme máslo, sůl a dusíme. Během
Arašídy jemně pomeleme a společně s vejci, moukou a špetkou soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme