63 čtenářů Přidat komentář

Hráškové placičky

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Hrášek uvaříme v osolené vodě na skus.
  2. Poté ihned zchladíme ledovou vodou, abychom zastavili proces vaření.
  3. Hrášek rozmačkáme, přidáme vejce, tvaroh, mouku, ovesné vločky, osolíme a na rozehřátém oleji smažíme malé placičky.
  • 350 g hrášek (mražený)
  • sůl
  • 3 ks vejce (rozšlehané)
  • 150 g tvaroh
  • 2 lžíce mouka (hladká)
  • 3 lžíce ovesná vločka
  • 100 ml olej (rostlinný)

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.