★★ 431 čtenářů Přidat komentář

Hrášek po portugalsku

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na pánvi na oleji. Poté přidáme mletou papriku.
  2. Rajčata a řapíky celeru pokrájíme na menší kousky a dáme je do pánve k cibuli a česneku. Osolíme a opepříme.
  3. Přidáme cukr a dusíme, dokud nevznikne hustá omáčka.
  4. Hrášek krátce povaříme v osolené vroucí vodě, scedíme a přimícháme do omáčky. Podáváme s pečivem.
  • lžíce olej
  • cibule
  • stroužek česnek
  • lžička paprika (mletá)
  • 8 ks rajčata
  • 2 řapík celer
  • lžíce cukr
  • sůl
  • pepř
  • 700 g hrášek (mražený)

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.