Prémiový obsah
★★★
6.5K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Z mléka, vejce, soli a mouky připravíme palačinkové těsto, z kterého upečeme čtyři palačinky. Uvařené
plátky a všechny ostatní nakrájené suroviny, kromě uzenin osmahneme a když je cibule nahnědlá, přidáme nakrájenou uzeninu
Kynuté těsto potřeme kečupem, poklademe plátky šunky, slaninou nakrájenou na proužky, nastrouhanou klobásou
Mouku promícháme v míse se špetkou soli, přilijeme mléko, rozklepneme vejce a důkladně promícháme. Vzniklé
Hrách přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin Ihned podáváme, jelikož zapečený hrách sám o sobě moc
Přidáme pokrájenou uzeninu, osmažíme a zalijeme mírně Vaječnou rýžovou směs s uzeninou můžeme na talíři posypat
Pak uzeniny vyjmeme a na prkénku je nakrájíme na silná Nakrájenou uzeninu přidáme k bramborům a hrášku.
Uvařený, vychladlý bůček nakrájíme na kostky, přidáme na kostky nakrájené housky opražené na sádle a