6.5K čtenářů Přidat komentář

Fazolky s volským okem

35 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazolky očistíme (nebo použijeme mražené), vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a podusíme.
  2. Když jsou fazolky měkké, přidáme k nim malý kousek másla, osolíme je a opepříme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, postupně do ní jedno vejce po druhém rozklepneme a upečeme volská oka, která lehce osolíme a opepříme.
  4. Fazolky rozdělíme na talíře, na každou porci položíme jedno volské oko a ihned podáváme.
  • 500 g fazolky (zelených)
  • 4 ks vejce
  • kousek máslo
  • 1 lžíce olej
  • mletý pepř
  • sůl

Rýže jako čerstvá

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.