12.1K čtenářů Přidat komentář

Fazole s hovězím masem

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme s bobkovým listem.
  2. Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran.
  3. Přidáme kostičky cibule, osmažíme, podlijeme a přikryté dusíme.
  4. Když je maso téměř měkké, osolíme, opepříme, přidáme tymián, utřený česnek a dále dusíme.
  5. Měkké maso promícháme s uvařenými fazolemi, zaprášíme moukou a povaříme.
  6. Nakonec dochutíme rajským protlakem a cukrem podle chuti.
  • fazole
  • bobkový list
  • hovězí maso
  • tuk
  • cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • tymián
  • česnek
  • mouka (hladká)
  • rajčatový protlak
  • cukr

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.