9.8K čtenářů Přidat komentář

Fazole s bramborami

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den v této vodě doměkka uvaříme.
  2. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky.
  3. Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, přidáme brambory, očištěnou mrkev na kousky a osmažíme.
  4. Potom přidáme mletou papriku, fazole, pepř, nové koření, bobkový list a nasucho opraženou mouku.
  5. Všechno podlijeme vývarem z fazolí a dusíme do měkka.
  6. Nakonec osolíme a můžeme ochutit nasekanou petrželovou natí a volským okem.
  • fazole
  • brambory
  • cibule
  • olej (nebo máslo)
  • mletá paprika
  • pepř (celý)
  • nové koření
  • bobkový list
  • mouka (hladká)
  • petrželová nať
  • sůl
  • 1 ks mrkev

Aby sýr nevytékal

Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.