5K čtenářů Přidat komentář

Dušené fazolky v rajské šťávě s česnekem

30 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmahneme utřený nebo prolisovaný česnek.
  2. Vsypeme mražené nakrájené fazolky (pokud máme k dispozici čerstvé, je lepší použít), přidáme cukr a koření, sůl a necháme osmahnout.
  3. Přilijeme rajskou šťávu a podusíme doměkka.
  4. Je-li třeba, podlijeme ještě slabě vodou.
  5. Měkké fazolky nakonec můžeme zaprášit moukou a podle chuti opepřit a okyselit citrónovou šťávou.
  • 1 kg zelené fazolky
  • 80 g máslo
  • 5 hřebíček
  • 3 lžička cukr
  • 10 kuličky pepř
  • 6 kuličky nové koření
  • sůl
  • 4 stroužek česnek
  • 300 ml šťáva (rajská)
  • 1 lžička mouka
  • mletý pepř
  • citrónová šťáva