6K čtenářů Přidat komentář

Dušené fazole s olivami

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Přes noc namočíme fazole do studené vody a druhý den je uvaříme ve stejné vodě do měkka.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmažíme.
  3. Přidáme ještě na malé kostky nakrájené papriky a chvíli podusíme.
  4. Potom přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, olivy, chilli a opečeme asi 5 minut.
  5. Do této směsi vmícháme uvařené fazole, špenát, osolíme a podusíme asi pět minut.
  • 300 g fazole
  • 100 g olivy (zelené, (vypeckované)
  • olej (olivový)
  • 1 ks cibule
  • 1 paprika (červená)
  • 3 stroužek česnek
  • špenátové listy
  • 1 lžička chilli (paprička)
  • sůl
  • rajčata (na ozdobení)