Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Fazole si přes noc namočíme do studené vody. vařící se polévky a vaříme tak dlouho dokud nejsou fazole
Olivy střídavě napichujeme na špejle asi 2 cm daleko Ty namotáme na špejle mezi olivy.
nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky, rajčata a olivy Nahoru naskládáme rajčata a olivy.
dáme lžici kečupu, trochu sýru a položíme překrojené olivy
Hříbky a vypeckované nakrájené olivy přidáme k porcím Pokrm již jen ohřejeme a ihned podáváme například s dušenou