Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, případně ji rozsekáme v sekáčku nebo robotu. Ve velkém plochém
zamícháme a pomalu vaříme 3 hodiny bez pokličky, omáčka
servírování vložíme těstoviny do talíře, přidáme omáčku
Na pánvi na kapce olivového oleje orestujeme šalotku, mleté hovězí maso a červenou papriku nakrájenou
Těstoviny uvaříme podle návodu, bez soli. V rendlíku rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibulku
Omáčku vaříme asi 10 minut. těstoviny rozprostřeme na talíř a polijeme omáčkou s mase.
Večer předem jsem dala namočit čočku. Do samotného jídla přijde asi 2 dl vína, zbytek si postupně nalévá
vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. , možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.
Na pánvi na kapce olivového oleje orestujeme šalotku, mleté hovězí maso a červenou papriku nakrájenou
a za občasného míchání a podlévání vývarem vaříme omáčku
Lasagne spaříme v osolené vodě, ale ne úplně doměkka. Potom je dáme do mísy se studenou vodou. Do zapékací