408 čtenářů Přidat komentář

Čočková omáčka bolognese

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, případně ji nasekáme v sekáčku nebo v robotu.
  2. V kastrolu rozpálíme olej a osmažíme na něm zeleninu s bylinkami.
  3. Poté přidáme nakrájené houby, čočku, rajčatové pyré, vývar a rajčata a trošku rozmačkáme. Vaříme asi 30 minut, do té doby než je čočka měkká.
  4. Poté podáváme s těstovinou, parmezánem a bazalkou.
  • mrkev
  • cibule
  • 2 stroužek česnek
  • řapík celer
  • olej (olivový)
  • 2 ks bobkový list
  • snítek tymián (čerstvý)
  • 4 ks houby (velké)
  • 100 g čočka (červená)
  • 2 lžíce pyré (rajčatové)
  • 400 ml vývar (zeleninový)
  • 400 g rajčata (konzervovaná)
  • bazalka (čerstvá)
  • parmazán (nastrouhaný)

Loupání rajčat

Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.