Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
Čočku propláchneme, naložíme do studené vody na několik hodin a potom ji uvaříme doměkka.
50 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Smícháme v míse olej a ocet, prošleháme a přidáme uvařenou čočku, okurky nakrájené na malé kostičky, jemně nakrájenou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme přes noc namočenou čočku. Zalijeme vodou a přidáme
vývarem, přidáme hořčici, na kostičky nakrájenou okurku , nakrájená vejce a opečené kostky slaniny.
Podle chuti přidáme k čočkovému salátu i ocet a cukr Čočkový salát s okurkou necháme v lednici 24 hodin
Oloupejte a nakrájejte vejce. Okurky sceďte, 2 lžíce okurkové vody si nechte a okurky
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej opečieme nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na malé kocôčky