Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Smícháme v míse olej a ocet, prošleháme a přidáme uvařenou čočku, okurky nakrájené na malé kostičky, jemně nakrájenou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme přes noc namočenou čočku. Zalijeme vodou a přidáme
vývarem, přidáme hořčici, na kostičky nakrájenou okurku , nakrájená vejce a opečené kostky slaniny.
Podle chuti přidáme k čočkovému salátu i ocet a cukr Čočkový salát s okurkou necháme v lednici 24 hodin
Oloupejte a nakrájejte vejce. Okurky sceďte, 2 lžíce okurkové vody si nechte a okurky
Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na nej opečieme nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na malé kocôčky