Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do Podáváme s vejci, uzeným masem a pečivem.
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.
Marinádou potřeme maso. Uzené grilované maso podáváme s čerstvým chlebem a
Vařené uzené maso pomeleme, vejce uvaříme natvrdo a maso, nakrájená vejce a všechno důkladně promícháme
toastového chleba položíme po jednom tenkém plátku uzeného masa, potřeme ho hořčicí, položíme plátek sýra, osolíme
Vařené uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pak nakrájené maso a špekáčky přidáme těstovinám, přidáme
Uzené maso nakrájíme na kostičky a prohřejeme v páře Měkkou rýži scedíme, necháme dobře okapat, přidáme maso
Uzené maso uvaříme doměkka. těsto nahoře uzavřeme, aby bylo pevně přilnuté na maso
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky. nalijeme další vrstvu těsta, rozetřeme po celé ploše masa