Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka. Na pánvi s kapkou oleje opečeme plátky uzeného masa
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do Podáváme s vejci, uzeným masem a pečivem.
Mezitím z očištěného uzeného masa, kořenové zeleniny Téměř měkkou čočku v uzeném vývaru zahustíme cibulovou
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.
Uzené maso vložíme do hrnce se studenou vodou a 5 minut Vodu slijeme, maso opláchneme, vložíme zpět do hrnce
Vše krátce povaříme a podáváme uzeným masem. Příprava masa: Maso nakrájíme na plátky a na pánvi
Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, sůl, uvařené uzené maso nakrájené na kostky a z bílků ušlehaný tuhý sníh
Nakrájené rohlíky smícháme s mlékem, žloutky, nakrájeným uzeným masem, zelenou částí jarní cibulky, rozehřátým máslem
Uzené maso nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibulce nebo mísy a promícháme se směsí opečené cibulky a masa
Asi 100 g uzeného masa nakrájíme na kostičky, zbytek Podáváme s plátky uzeného masa a vařenými bramborami