92 čtenářů
35 m
redakceTerka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Čočku propláchněte, zalijte dvojnásobným množství Vmíchejte čočku, olivy, zastříkněte citronovou šťávou
Stehna s marinádou osmahneme, přidáme mrkev, artyčoky, olivy Maso, zeleninu a citrón rozdělíme na talíře.
Přidáme citron na plátky, olivy, dochutíme solí a pepřem
Z oleje, medu a šťávy z 1 citronu umíchejte zálivku Podávejte se skrojky citronu.
Zeleninu nakrájíme na kousky, citrony na měsíčky. ještě olivy a můžeme servírovat.
Přidáme trochu vývaru, med, na plátky nakrájený citron , olivy a harissu.
uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte
Přidáme celou plechovku s rajčaty, 3 kolečka citronu , přisypeme čočku, zalijeme vývarem, přidáme lžíci
Přimíchejte mangold a vařte ještě 15 minut, dokud nezměkne Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu