5 čtenářů Přidat komentář

Čočka s křepelčími vejci

35 m

Avatar of redakceTerka

redakceTerka

@redakceterka

Postup receptu

  1. Nejprve si povaříme vejce asi 2 minuty a ihned je zchladíme ve studené vodě.
  2. Přebranou čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut.
  3. Na pánvi si orestujeme nakrájenou slaninu a dáme ji stranou.
  4. Na výpeku opečeme nasekanou cibuli, přidáme slaninu, nakrájená rajčata a vše společně orestujeme.
  5. Do pánve přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a krátce povaříme.
  6. Nakonec vmícháme uvařenou čočku a osolíme.
  7. Takto přendáme na talíř a doplníme orestovanou slaninou, hrstem salátku a vejci.
  8. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
  • 10 křepelčí vejce
  • 400 g červená čočka
  • 200 g anglická slanina
  • olej
  • 1 cibule
  • sušené rajčata
  • 200 ml smetana
  • světlá jíška
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

Mražené bílky

Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.

V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.

Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.