Aby nám při krájení cibule neslzely oči, namáčíme nůž při krájení do studené vody.
Luštěniny nepochybně patři i k českému vyváženému jídelníčku. Mnoho dospělých je má však spojené spíše
Cizrnu přes noc namočíme do vody - můžeme použít i konzervovanou (samozřejmě bez namáčení), ale sušená
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce téměř doměkka (nikoliv úplně), slijeme a necháme vychladnout. Květák
Pánev potřete olejem, cibuli, česnek a zázvor orestujte na mírný výkon 6–8 minut, dokud nezměknou, občas
Cizrnu, citronovou kůru i šťávu, kmín a část petrželky a vejce zpracujeme v robotu. Osolíme a opepříme
Cizrnu namixujeme spolu s cibulkou, česnekem, rajčátky a bazalkou dohladka. Přidáme vejce, mandle, sůl
Orestujeme na něm curry pastu a kmín. Cizrnové curry dochutíme solí a pepřem.
Cibuli a zázvor nakrájejte najemno, česnek prolisujte. V hrnci rozehřejte olej. Orestujte cibuli
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. Na wok pánvi s olejem osmahneme kari pastu. Jakmile začne pasta
Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme kmín a 1 minutu opékáme. Přidáme scezenou cizrnu, rajčata
Cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme na kaši. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej. Vsypeme koření
Hmota: Cizrnu a vločky dáme do nádoby, přidáme sirup, med a rozmixujeme dohladka. Poté dáme na půl hodiny