3 čtenáři Přidat komentář

Candát s čočkou na kořenové zelenině zdobený rajčátky a bazalkovým pestem

1 h

Avatar of anet.ruzicka

anet.ruzicka

@anet-ruzicka

Candát s čočkou na kořenové zelenině zdobený rajčátky a bazalkovým pestem

  1. Čočku namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Candáta nakrájíme na porce.
  2. Porce ryby osolíme, posypeme drceným kmínem a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme sádlo a candáta pozvolna opečeme do měkka.
  3. Mrkev, petržel a šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a přidáme plátek másla.
  4. Orestujeme nejprve mrkev s petrželí, poté přidáme i šalotku a opečeme. Čočku scedíme a vsypeme do pánve k zelenině.
  5. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka a do odpaření tekutiny, občas zamícháme. Osolíme a opepříme.
  6. Čočku servírujeme společně s opečeným candátem. Ozdobíme nakrájenými rajčaty nadrobno a bazalkovým pestem.
  • 800 g candát
  • 2 PL sádlo
  • mouka (hladká)
  • sůl
  • kmín (drcený)
  • 2 ks rajče
  • pesto (bazalkové)

ČOČKA:

  • 250 g čočka
  • 1 ks mrkev (větší)
  • 1 ks petržel (větší)
  • 1 ks šalotka
  • plátek máslo
  • vývar (masový)
  • olej
  • sůl
  • pepř

Domácí moučkový cukr

Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.

mlýnku na kávu.

Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.

S ricottou a pestem
116
Albert Recepty
★★★

S ricottou a pestem

Sundejte z ohně. Podávejte teplé, ozdobené bazalkovými lístky.

Polévka z pečených rajčat a paprik
128
Prima Fresh
★★★

Polévka z pečených rajčat a paprik

Pekáč vyložte pečicím papírem a rozložte na něj zeleninu pestem.

Polévka z pečených rajčat a paprik
173
Prima Fresh
★★★

Polévka z pečených rajčat a paprik

Pekáč vyložte pečicím papírem a rozložte na něj zeleninu pestem.

Maďarská rybí polévka
131
Apetit Online
★★★

Maďarská rybí polévka

Na tuto vrstvu dejte kořenovou zeleninu a část petrželky (něco nechte na ozdobení), zalijte vodou, aby vše

Jídlo skoro zadarmo: vyzkoušejte recyklační vývar
26
Tchibo Blog

Jídlo skoro zadarmo: vyzkoušejte recyklační vývar

Orestujte nejdříve kořenovou zeleninu, pak teprve cibuli Mně nejvíc vyhovuje systém dvojitého procezení, kdy

I když není náš, rozveseluje nám podzim. Halloween nakonec není zas tak hloupá tradice!
44
Tchibo Blog

I když není náš, rozveseluje nám podzim. Halloween nakonec není zas tak hloupá tradice!

světelné řetězy, které si můžete i dozdobit pomocí krepového Může to být písek, dortová želatina, zamotané nitě…

Podlehněte chřestu. Tři recepty beze zbytků, které si zamilujete
38
Tchibo Blog

Podlehněte chřestu. Tři recepty beze zbytků, které si zamilujete

cca 15 minut. Když je zelenina v polévce měkká, vyndám tymián a polévku